Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na teren izašla gradska služba

U blizini zagrebačkog vrtića viđene lisice, roditelji zabrinuti: 'S djecom se više ne radi u dvorištu'

Gornje Jelenje: Lisica promatra automobile na staroj cesti Rijeka - Zagreb na predjelu Kamenjak
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
17.05.2024.
u 23:25

Lisice su viđene više puta pa je u pomoć pozvala gradska služba za divlje životinje. "Mi uvijek izađemo na teren, mada iz iskustva smo znali da je tamo nećemo zateći. Ona je tamo bila u prolazu, tako da smo obišli to područje. Nije više viđena", rekao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta.

Posljednjih dana nekoliko lisica posjećuje zagrebački Bukovac. Lisice su uočene u blizini dječjeg vrtića, zbog čega su se roditelji zabrinuli pa su na teren izašle nadležne službe. Zbog snimki na kojima se vidi lisica uz ogradu dječjeg igrališta otvorilo se pitanje sigurnosti djece koja svakodnevno borave u područnom zagrebačkom dječjem vrtiću Bukovac.

Lisice su viđene više puta pa je u pomoć pozvala gradska služba za divlje životinje. "Mi uvijek izađemo na teren, mada iz iskustva smo znali da je tamo nećemo zateći. Ona je tamo bila u prolazu, tako da smo obišli to područje. Nije više viđena", rekao je za HRT Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta.

VIDEO Terenska ekipa iz Domovca spasila lisicu u Markuševcu pa je pustili u šumu

Građani kažu da su vidjeli lisicu uz gornji rub ograde s vanjske strane - na području šume koja okružuje dječje igralište. Dječji vrtić je upoznat sa situacijom. U Gradu Zagrebu govore da su djelatnici vrtića uočili lisice dosad u samom dvorištu. "Ističemo da djelatnici vrtića svakodnevno obilaze vrtićko dvorište, prije i tijekom svakog izlaska djece, kako bi djeci bio osiguran siguran boravak. Odgojno-obrazovni rad koji se inače odvija u dvorištu, tijekom jutra se, preventivno, umjesto u dvorištu, izvodi na terasama odgojnih skupina", rekli su iz Grada Zagreba.

Radi se o mladoj lisici, a stručnjaci kažu da opasnosti za ljude nema. Posebno od bjesnoće, koja je posljednji put zabilježena 2014. "Ono što bih apelirao, jer mi svake godine pet, šest lisica tako mladih lisica zbrinemo, da ih ljudi ne hrane i da ih ne diraju i bit će sve u redu, one će otići svojim putem", naglasio je Skok.

VEZANI ČLANCI:

"Najčešće se lisice spuštaju bliže urbanom području ili kada imaju mlade, pa im je to trenutno teren gdje su izlegle, pa će nastaviti i vratiti se, ili idu u potragu za hranom", pojasnila je za HRT Ivana Kosijer, tajnica Hrvatskog lovačkog saveza Grada Zagreba. Populacija lisica redovito se kontrolira prebrojavanjem, a po potrebi ih se izručuje. Ako građani vide lisicu, Zoološki vrt ih poziva da to prijave skloništu Dumovec.

GALERIJA Petar je spasio život dvjema medvjedicama i sada su mu ljubimice: 'Nerazdvojne su, a ljude obožavaju'

Gornje Jelenje: Lisica promatra automobile na staroj cesti Rijeka - Zagreb na predjelu Kamenjak
1/35
Ključne riječi

Komentara 1

EB
EBERT
09:47 20.05.2024.

Boze drgi lisice vole najvise malu djecu. Vec su i lisice prisiljene na civilizaciju. Jer se njima oduzima njihov prostor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije